Zilele trecute, Adrian Stângaciu, juristul Federației Române de Fotbal, spunea în Gazeta sporturilor că “Anamaria Reghecampf este agent de jucători licențiat de FRF, dar FRF nu deține o copie a licenței acesteia”. Impresara a solicitat un punct de vedere oficial la federație, iar acesta a venit prompt și, sub garanția semnăturii lui Viorel Duru, directorul Direcției de Licențe și Afilieri confirmă că agentul de jucători își desfășoară activitatea într-un cadru perfect legal.
Anamaria se află în litigiu cu clubul de fotbal Pandurii Tîrgu Jiu, din cauza transferului fotbalistului Alexandru Vlad la Dnepr. Acesta a plecat în vara anului trecut în Ucraina pentru 1,2 milioane de euro, iar Anamaria Prodan a primit 200.000 de euro din partea grupării gorjene. Conform Gazetei Sporturilor, impresarul s-a adresat Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor susţinând că trebuia să încaseze 250.000 de euro plus TVA. Chiar dacă publicaţia sportivă a afirmat că Anamaria Prodan nu ar fi efectuat această mutare, preşedintele Eugen Pîrvulescu a suţinut că relaţiile dintre cele două părţi sunt destul de strânse.“Acel act este o împuternicire din partea clubului nostru pentru vînzarea jucătorului Alexandru Vlad. În conturile noastre a rămas o sumă foarte mare cu toate că am plătit comison. Noi, fostul preşedinte Marin Condescu, a semnat acel act şi a spus că este cu TVA inclus comisionul, în vreme ce Ana Maria Prodan a spus că e fără TVA. Singură discuţie este pe baza acestui TVA, atât. Pentru club a fost extrem de bine acea sumă încasată şi nu putem să nu-i mulţumim încă o dată impresarului.Ar fi păcat să ajungem la anchete şi procese, noi chiar ţinem legătura cu Anamaria Prodan şi sper să ne bucurăm în continuare de serviciile ei. Suntem foarte aproape să-l transferăm pe Erico da Silva, iar asta se face prin intermediul impresarului, deci toate lucrurile sunt bune din partea noastră“, a mai spus oficialul gorjean.
“E incredibil, mi s-a publicat CNP-ul! Nu mă ocup cu prostii!”
“Este o prostie ce s-a scris în ultimele zile. În România, oricine poate să vorbească urât de tine şi să te jignească fără să păţească nimic. Păcat că oamenii care pretind că sunt profesionişti fac astfel de gafe: publică CNP-ul meu fără jenă în ziar, dau informaţii total mincinoase fără să publice punctele de vedere ale tuturor celor implicaţi şi scriu fără să se documenteze.
Eu, dacă mă ocupam de prostii, nu dădeam Clubul Pandurii în judecată la comisii şi nu mă judecam pentru TVA. Cred că nu îţi trebuie prea multă minte să-ţi dai seama că un om nu se luptă şi nu face facturi şi plăţi prin cont dacă se simte vinovat. Repet: păcat că Adrian Stîngaciu nu a putut să dea o declaraţie oficială, mai ales că era implicat şi putea să facă lumină în mizeria în care am fost băgaţi noi toţi”, a declarat Anamaria Prodan pentru oracoluldelabalcesti.ro
Bodu îi dă dreptate impresarei
Sebastian Bodu a comentat și transferul de 1,2 milioane de euro făcut de Anamaria Prodan în Ucraina, iar la suprafaţă a ieşit faptul că nu s-a produs nicio fraudă: “Nu cred că̆ a fă̆cut evaziune! Dar mă întreb de ce nu l-a înregistrat la FRF?! În primul rînd vreau să̆ spun că juristul Federației greşeşte cînd spune că aceste documente nu îndeplinesc cerinţele minime ale unui contract. De ce? Pentru că̆ un contract nu trebuie să̆ fie semnat de ambele părți! Cînd e vorba de un înscris poate să̆ fie semnat doar de o parte sau chiar de nici una. Pentru că̆ înţelegerea între cele două̆ părţi se poate face şi altfel, nu doar în scris. Poate să fie vorba şi de un acord verbal! Doar cînd vorbim de o operaţiune e nevoie de două̆ semnături. Şi asta e altceva decît un înscris. Mai mult decît atît, chiar şi o factură poate să fie un contract! P-ăia pe care i-am băgat eu la puşcărie au făcut afaceri printr-un off-shore, nu printr-un cont bancar al unei bănci din România. Singura întrebare, acum, este dacă̆ ea a înregistrat această sumă ca venit! Nu cred că ea putea să facă evaziune şi să nu-şi înregistreze acest venit. Mi-e greu să cred, mai ales cînd îşi anunţă contul bancar! Dacă nu a înregistrat acest venit în contabilitate e evaziunea fiscală clară! Doar buticarii mai fac asta, să nu-şi declare veniturile. Suma de 250.000 de euro pe care a încasat-o s-a făcut printr-o firmă de construcţii? Da! Am văzut factura! Noul cod penal permite facturare pe orice societate, indiferent de domeniul de activitate a acesteia. Nu se mai ţine cont de obiectul de activitate, aş̦a cum era pe vechiul cod. Poți să facturezi pe orice, chiar şi pe o firmă de construcţii! În cazul de faţă se mai poate pune întrebarea dacă la Pandurii este stipulat în statutul clubului că după o anumită sumă care trebuie virată să fie nevoie de aprobarea unui organ statutar. Consiliul de Administraţie, de exemplu! Atunci e o problemă, dar oricum părţile ştiau de acest lucru atunci cînd s-a emis factura!”, a spus Sebastian Bodu pentru Gazeta Sporturilor în urmă cu câteva zile.
Laurențiu CONSTANTINESCU
Lasă un comentariu