Trei „grei” condamnați cu executare în Dosarul Transferurilor

Se știe faptul că marți, 4 martie, se dă verdictul în cazul “Dosarul Transferurilor”, unul dintre cele mai lungi și mediatizate procese din România postrevoluționară. Mă încumet să fac niște previziuni, chiar dacă nu cunosc conținutul niciunui dosar.

Jean PĂDUREANU – prima condamnare a fost de trei ani cu suspendare. Va fi achitat sau i se păstrează o pedeapsă mai mică, dar tot cu suspendare.

Gigi NEȚOIU – prima condamnarea a fost de trei ani cu suspendare. Va fi achitat sau i se păstrează vechea condamnare cu suspendare.

MM STOICA – a scăpat definitiv pentru că i s-a prescris fapta.

George COPOS – prima condamnare a fost de patru ani cu executare. I se va da o pedeapsa mai mică, cu suspendare.

Cristian BORCEA – prima condamnare a fost foarte aspră, mai ales că nu a făcut nicio mișcare fără aprobarea Consiliului de Administrație: șapte ani cu executare. I se va micșora pedeapsa, dar mă tem că va primi cu executare o pedeapsă modică.

Victor BECALI – după părerea mea, trebuia să participe ca martor, dar a primit în prima instanță șapte ani cu executare. Pedeapsă mare, ca și în cazul lui Borcea! Acum sentința va fi ceva mai blândă, urmând să execute ceva mai puțini ani, sau chiar să fie condamnat cu executare!

Giovanni BECALI – a adus bani în țară, cluburile beneficiind de sume cu care au trăit mulți ani. A primit pedeapsa cea mai aspră, opt ani cu executare. Acum i se va micșora pedeapsa. Oricuum el și George Copos fac, faptic, pedeapsa mai mică, pentru că au trecut de vârsta de 60 de ani. După vechiul Cod Penal executau o treime din condamnare, iar după noul Cod beneficiază de o reducere de 50% din pedeapsă.

Gică POPESCU – a fost condamnat de prima instanță la 3 ani de suspendare. În felul acesta, va putea candida pentru șefia FRF, unde va câștiga la pas.

 

Personal, mi s-ar părea normal să fie condamnați toți cu suspendare, iar banii să fie recuperați. Să auzim numai de bine!


Comentariile sunt inchise.