Steaua, Astra și Petrolul sunt “nervoși cu nervii”’

Argăseală este trădător și vânzător, Niculae nu are lot destul de bun, iar conducătorii de la Petrolul sunt un pic în ceață. O scurtă radiografie a celor trei echipe care trag la titlu în acest moment.

Toți cei trei care trag la titlu sunt „nervoși cu nervii”, dau declarații care tulbură galeriile și, mai ales, media. Steaua, care a pierdut în ultimele luni patronul, managerul general și căpitanul echipei, este țintă pentru cei care fac propuneri cu scopul de a acoperi aceste posturi. Sunt „forțați” oameni care nu au nimic comun cu Steaua. Atâta timp cât echipa tehnică este condusă de Laurențiu Reghecampf, clubul are tot ce-i trebuie. Să nu uităm că acolo mai sunt doi oameni care știu meserie. Argăseală, chiar dacă este lipsit de caracter, trădează și vinde la comandă, a învățat meserie și se descurcă destul de bine administrativ. Teia Sponte, în schimb, este un om serios și a învățat foarte multe lucruri. Pe lângă aceștia, Steaua are ca sfătuitori doi oameni de excepție: Viorel Hrebenciuc și Viorel Păunescu, oameni cu greutate și foarte buni organizatori. Când ai un antrenor ca Reghe și pe acești oameni în spate, unui club ca Steaua nu-i mai trebuie nimic, pentru că aspectele de natură financiară sunt coordonate de Gigi Becali, prin Virgil Becali.

La Astra lucrurile s-au liniștit, dar nu pentru mult timp. Ioan Niculae, care este unul dintre cei mai serioși patroni din fotbal, a fost foarte supărat după meciul de la Cluj, cu Universitatea. A vrut să ia măsuri, dar s-a repliat la timp. Niculae, care vrea să facă lucruri mărețe în fotbal, a făcut un stadion mic și cochet, cu teren încălzit și dotat la cel mai înalt nivel, iar asta numai din banii lui. Chiar dacă a băgat bani mulți și în jucători, este greu de „ghicit” ca o echipă care să ia titlul. Are la club și un conducător priceput și ambițios, Dinu Gheorghe, zis “Vamă”, iar eu cred că și antrenorul Isăilă are valoare, chiar dacă patronul îl critică și pune presiune pe el. Astrei îi trebuie unul-doi jucători de mare valoare, pentru a face echipă de titlu.

Petrolul Ploiești are probleme interne. Banii s-au împuținat, controalele s-au intensificat, antrenorul dă pe afară cu nervii, echipei îi lipsesc doi-trei jucători de valoare. Conducătorii sunt cam în ceață, în schimb beneficiază de o galerie specială și destul de frumoasă, care pune destulă presiune pe jucători și pe conducere.

Dintre aceste trei echipe, Steaua are cel mai bun program și eu spun că și cel mai bun lot și cel mai bun antrenor. Echipa pe care nu se va pune presiune mare și care va juca dezinvolt, aceea va câștiga campionatul.

Odată cu schimbarea la vârf a conducerii fotbalului românesc începe o perioadă de liniște. Este, însă, liniștea de dinaintea furtunii. Prevăd în scurt timp  “uragane și furtuni puternice” peste fotbalul românesc. Vedeți, nu am spus „peste sportul românesc”, deoarece acolo este un nou ministru și aștept ca acest guvern care a promis multe să și realizeze ce și-a propus.

Să auzim numai de bine!


Lasă un comentariu