Becali se poate opera și în România

Sunt convins că patronul Stelei a învățat, în perioada care a trecut de la încarcerarea lui, că nu există om puternic pe acest pământ care să fie complet intangibil! Acest lucru i-l tot spuneam, și el nu credea. Degeaba i-i dădeam ca exemple pe Ceaușescu, Pol Pot, Hitler, Napoleon etc., pentru că el credea că dacă are bani mulți, are și putere nemăsurată. A făcut lucruri bune pentru cei amărâți, a ajutat copii, bătrâni, sate, biserici, crezând că “Dumnezeul” lui îl „vede” și îl iartă de numeroasele greșeli pe care le făcea.

L-am cunoscut așa de bine în ultimii 15 ani, încât aș putea scrie o carte numai și numai despre Gigi Becali. Din cauza lipsei de educație, a unei răutăți pe care i-am cunoscut-o, a orgoliului nemăsurat și a făloșeniei fără margini, și-a făcut dușmani cu influențe puternice. Cred că a fost condamnat pentru gura lui “spurcată”, și nu pentru că a fost vinovat. Dacă nu putem comenta hotărârile judecătorești, putem lua atitudine față de modul în care este tratat acum, când boala lui s-a agravat. Gigi Becali nu este condamnat la moarte și trebuie respectat ca ființă umană. Avocații lui îi fac foarte mult rău, venind la televizor cu fel de fel de explicații, care mai de care mai penibile. Aceste persoane ar trebui să înțeleagă că, dându-se în spectacol pentru onorariul gras luat de la familia lui Gigi, nu-i fac acestuia decât foarte mult rău.

Gigi Becali doreșre să fie operat de un medic celebru din străinătate? La câți bani are, îl aduce pe medicul respectiv cu toată echipa lui în blocul operator al Spitalului 9 din București (unde făcea operații pe creier profesorul Ciurea), care este dotat cu aparatură de ultimă generație. El poate fi operat cu succes în țară! Mulți vorbitori la o televiziune de succes îi fac rău când tot spun că Gigi dorește să se opereze în străinătate.

Mulțimea de privitori, dar mai ales cei care lucrează în sistemul penitenciar, judecă tot după criterii învechite, fără să știe că lumea și legile europene s-au schimbat și nu admit că un pușcăriaș este și el om, cu calități și defecte, și că pușcăria nu mai este, ca pe vremuri, locație de exterminare. Gigi Becali are dreptul la sănătate nu pentru binele sau răul pe care le-a făcut, ci pentru că este om!

El trebuie să termine pedeapsa sănătos, pentru a fi util familiei și societății, iar statul nu va trebui să cheltuiască cu el dacă va deveni un invalid!


Lasă un comentariu