FRF și destinul

Am crezut că nu se implică Doamne-Doamne sau mai știu eu cine în destinul FRF-ului, dar este ceva supranatural care reglează toate aranjamentele obscure cu tentă de răutate. Avem un nou peședinte la FRF, un tânăr deștept și prezentabil, bine pregătit și cu educație temeinică. Când Chivorchian mi-a spus cam cu două luni în urmă: “nu-l <lăuda > pe ăsta, că el o să fie noul președinte al federației”, am crezut că Gică a lust-o razna. Când mi l-a prezentat și am stat de vorbă cu el, m-a impresionat plăcut, mai ales că nu fuge de conflicte și rezistă la “tăvăleală”.

Dar când Gică Chivorchian, înainte de alegeri cu câteva minute, mi-a spus „dacă ies președinte, îi cedez locul lui Răzvan Burleanu, el este viitorul”, am început să cred și eu. El a câștigat cel puțin 20 de procente prin alocuțiunea rostită în timpul Adunării Generale. S-au văzut calitate, pregătire și o bună cunoaștere a verbului. Cu asta te naști, ca să cucerești masele, trebuie să le convingi prin darul pe care ți l-a dat sau nu Cel de Sus. Când am spus că în echipă se poate prelua președinția FRF, nu am greșit. Echipa formată din Burleanu, Chivorchian și Pușcaș a câștigat detașat și meritoriu. Eu cred că ar fi bine să fie atras în echipă și Vasile Avram, care știe bine meserie, chiar dacă nu a colaborat pe final cu Răzvan Burleanu.

Chivorchian a făcut jocurile din două motive: în primul rând, îl cunoaște pe Burleanu de mic și îl prețuiește pentru că poate performa. În al doilea, pentru că a primit pe merit o funcție importantă în FRF. El este bine pregătit, are experiență, e tobă de regulamente și poate, împreună cu Marcel Pușcaș și, cred eu, chiar cu Vasile Avram, să-l ajute pe Răzvan Burleanu, să facă istorie în fotbalul românesc.

Să nu-l uităm pe Gică Popescu, care trece acum prin clipe groaznice, pe care cred că nu le merită. Eu cred că Răzvan Burleanu, după ce l-am cunoscut și auzit, câștiga chiar și împotriva lui Popescu. Când am intrat în sală și am stat de vorbă cu electorii, aceștia își doreau un tehnocrat, și nu neapărat un fost mare fotbalist. Sunt multe de povestit și în viitorul apropiat voi împărtăși din ce știu celor care citesc site-ul.Sunt lucruri interesante, de la aranjamente la umor negru.

Sunt unii dintre cei vechi cărora nici acum nu le vine să creadă ceea ce s-a întâmplat. Destinul i-a lovit din plin pe toți și presimt că pentru unii nu vin vremuri tocmai senine.

Să auzim numai de bine!


Lasă un comentariu