Liga a vândut drepturile după programul lui Dragomir

LPF a anunțat astăzi că a vândut drepturile TV pentru Liga I cu sume anuale egale cu cele plătite Ligii în ultimii trei ani, în mandatul lui Dumitru Dragomir. Cifrele anunțate pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal sunt identice cu cele prezentate de fostul președinte la Adunarea Generală din noiembrie 2013, cea la care Gino Iorgulescu a fost ales președinte. Vă prezentăm, mai jos, partea din programul propus de Dumitru Dragomir la alegerile din noiembrie, unde se regăsesc date identice cu cele făcute publice astăzi de Liga Profesionistă.

 

​Principalele direcţii ale programului de actvitate al Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 2013-2017 vor fi următoarele:

I. NEGOCIEREA SI INCHEIEREA  UNUI NOU CONTRACT DE VALORIFICARE A DREPTURILOR DE TELEVIZARE A PARTIDELOR DIN LIGA I PENTRU PERIOADA 2014-2019, LA UN NIVEL CARE SĂASIGURE O FINANŢARE SUFICIENTA A CLUBURILOR MEMBRE.

​La expirarea prezentului contract de cesiune a drepturilor de televiziune, în anul 2014, obiectivul nostru va fi cautarea unor modalitati eficiente de valorificare a drepturilor audiovizuale aferente meciurilor de fotbal din Liga I. In conditiile in carese preconizeaza realizarea unei asocieri in participatiune cu un operator media comunitar, suma ce va fi colectata si distribuita membrilor Ligii Profesioniste de Fotbal va fi de 34 de milioane de euro pe an pentru perioada 2014-2019. In plus, fata de aceste sume, in cazul in care vom lua decizia reinfiintarii Cupei Ligii Profesioniste, acestea vor fi suplimentate cu 1 milion de euro pe an. Un alt beneficiu de care vor beneficia membrii afiliati ai Ligii I, va fi reprezentat de cedarea unui procent de 20% din drepturile de publicitate aferente transmiterii meciurilor de fotbal, sume ce vor fi de asemenea distribuite membrilor LPF.

Octavian ARDELEANU

Lasă un comentariu