Panaramă de meci!

Coregrafii cu foc și fum, petarde aruncate în spațiul de joc, meciul întrerupt câteva minute, regulamente și legi încălcate pentru ce? Numai pentru a fi în lumea a treia a fotbalului. Ați văzut așa ceva în Anglia, Germania, Olanda, țări cu fotbal și educație mult mai avansate decât la noi?  Nu, sigur nu ați văzut, pentru că acolo se respectă măcar regulamentele FIFA și UEFA. În schimb, asemenea coregrafii de văd frecvent în Serbia, Croația, uneori Turcia și Bulgaria. Fără foc și fum totul ar fi fost frumos, mai puțin meciul, care a fost de slabă factură tehnică.

Steaua, fără fundași ofensivi și fără un vârf de valoare, va înota în mediocritate chiar dacă și anul acesta va ieși câștigătoare. Campionatul este din ce în ce mai slab, cei mai buni  pleacă, la fel ca și medicii și, în general, oamenii de valoare, pentru că nu pot activa într-o țară care nu-i plătește și nu-i respectă.

Dinamo s-a depășit pe sine. O echipă tânără, ambițioasă, bine pregătită, dar deocamdată fără viitor în performanțe. Nu am auzit până acum, în toată lumea, să fi apărut o echipă cu pretenții de a cuceri trofee fără bani și jucători de valoare. Trei-patru fotbaliști tineri de la Dinamo ar putea face ajunge la un nivel decent, dar nu văd pe niciunul, deocamdată, titular într-o echipă mare a Europei. Proiectul Dinamo este unul bun pe timp de criză economică într-o țară ca a noastră, situată pe ultimele locuri ca nivel de trai al populației. Fără ajutor guvernamental, fotbalul, ca toate celelalte sporturi, nu are nici nun viitor. În rest, mirosind a fum, transpirație și diferite băuturi ieftine, ne-am bucurat de un derby prost din punct de vedere valoric. Să auzim numai de bine!


Lasă un comentariu