Jurnalul husenului de profesie. Defectul beuturii la fomei

Duminică, în România, în jurul orei 21.00, s-a auzit brusc un…”Aoleuuu!”. Vă înșelați, nu a fost cutremur și nici nu a făcut sex Cristi Minculescu, ci a apărut Alina Mungiu Pippidi pe sticlă. Nu pe sticla de vodcă, băi machitorilor de la academiile alternative, ci pe sticla cu gușă, adică Realitatea TV. Mă rog, și așa aveau audiență de divizia B, acum s-au apropiat de IQ-ul lui Mititelu. Dar mă gândesc cum ar arăta totuși o sticlă de vodcă etichetată cu obrazul gros al stradivariusului de peste 2,5 tone, regina accentului de peste Don și a ideilor de peste trei ani cu acordul părinților? ● Distinsa cusătoreasă cu nume de unealtă agricolă, Grapini, a dat-o cu inteligența de sârmă, precum înaintașii ei navetiști, mulțumind lui Dumnezeu că ”jumătate dintre români au reumatism”. Reprezentantă proaspătă la europarlamentare și expirată la sexul frumos, Grapini a vrut să spună ceva, dar beată mangă fiind de emoție sau de cine știe ce matrafox, a ieșit colțunașu cu creier de moldoveancă!  Îi sugerăm să mulțumească ceriului și pentru alte boli – dar să fie tradiționale, românești – brâncă, bube dulci, gâlci, boala lu Calache, ciuma lu Caragea și șaltili fă! ● Lista PSD începe cu o duduie – cum altfel! Mă rog, o duduie de sex feminin, că în social-democrație se poate și altfel. Corina Crețu pe numele ei predestinat este cunoscută prin faptul că are un ochișor de sticlă – nu, băi Codrin Ștefănescu, nu pe televizor, ca peștele, ci în locul ochiului drept! -  dar și prin succesurile ei venerice. Băi fraților, băi frate academician Bălăceanu Stolnici, vă dați seama că tanti asta l-a făcut pilaf pe președintele României, toarșu neanelu (îl scriem cu litere mici, ca pe elena ceaușescu, sic!), dar și pe șeriful diplomației cu dolari, Collin Powell?! Udrea, ești zero! Mata Hari, ești varză! Cicciolina, mori! Cum i-a făcut praf? Sursele cecene spun că secretul stă în ochiul ei de sticlă – când centenarii cu pricina se duceau la pipi, Corina îl arunca prin baie – iar restul era treaba gresiei și a obiectelor sanitare puse acolo special de serviciile cele mai speciale. ● Dar să nu o uităm pe Monica Macovei, cea cu lipici la orice bei! Fosta fantomă de la opera de edificare a statului de drept a început să se intereseze de serialul ”Suleyman – sub domnia iubirii”. Mai întâi a dorit să o reclame pe Hurem pentru nerespectarea dreptului la avort, apoi și pe Boier Gul pentru trafic de persoane, dar cineva i-a destăinuit că e un film de ficțiune, nu sunt știrile B1, așa cum îi spusese Vasile Blaga într-un moment de efuziune de pere. Acum Moni se interesează de serial din alt motiv, anume acela pentru care unii se uită la ”Mireasă pentru fiul meu”, ”Ochii din umbră”, ”Naruto” – odată cu vârsta extra-parlamentară vin trei schimbări majore – damblageala cronică, reducerile la barbiturice și nerespectarea curbei lui Gauss pentru dependența etilică. ● Împodobește, honey, bradu, că acuș vine moș Gerilă! Până mâine, joc de glezne!

Free GIGI

7 raspunsuri la acest articol

 1. poly

  Ma nea Mitica, eu am crezut ca daca te-au zvirlit din fruntea fotbalului, o sa cazi la vatra, sa te apuci de pescuit, sau de crescut albinute, dar tu nu si nu, ii dai in continuare cu parerile tale despre fotbal si politichie. Stiu si eu? Lasa-i bre pe altii sa latre la luna plina, nu mai comenta pensionarule ce nu te pricepi ca ride lumea de tine. ”Ia uite si la senilul asta cum se caca pe el, si-a facut blog sa aibe ce latra in pustiu” ,zicea mai ieri un amic, suparat ca nici macar acum nu-ti tace fleanca. Treaba lu’ matale , da’ nu-i cuser. Ma rog, faci cum crezi, da’ ia gindestete o clipa, cam citi oameni te injura de cite ori mai postezi cite o gogorita.

  Răspundeţi
 2. Nera

  Nea Mitica, imi placi mai mult in calitate de mistocar, ca fotbal si “afaceri” nu pricep. Dar esti bun de descretit fruntile mai “telectuale”, mai ales ca, printre randuri, razbat chestii faine. Da-i inainte, dar fa-ti si un “newsletter”, caci cu atatea stiri, mai uita omu’ de “oracolul de la balcesti”. Sanatate si virtute !
  P.S. pe Grapini am cunoscut-o personal in toata “splendoarea” ei – Leana era vax pa langa moldoveanca!

  Răspundeţi
 3. Dan

  Imi place blogul asta, il urmaresc de la inceput.
  Singurele scrieri care nu imi plac, sunt articolele de genul celui de mai sus, scrise in stilul Alcibiade – PRM, in care luati la misto aspectul fizic sau, si mai grav, numele unor persoane. Pacat!
  In rest, numai bine!

  Răspundeţi
 4. berzelius

  Limbajul “golanesc” al comentariului mascheaza doar partial lipsa de idei si de talent…Banuiesc ca target-ul dumneavoastra este reprezentat de fanii lui Fernando de la Caransebes si Mihaita din Berceni.Domnule Free Gigi dumneata esti ziarist profesionist sau vreo tentativa nereusita de Banciu?Nea Mitica iti citeste “operele” inainte de a le bascula pe net? Sau le bagi pe shest cand sefu nu-i atent?Si apropo ;despre ce a fost vorba in articolul asta?

  Răspundeţi
 5. ady

  Dl Mitica daca vei incepe cu povesti din anii 1980 poate spui ceva si despre Flacara Moreni.Cu toata stima ,un admirator al tau ,nea Mitica’

  Răspundeţi
 6. mos coca

  Ai verb, ai nerv. Doar ca cel care scrie nu esti matale :)

  Răspundeţi
 7. parastas

  Asta e scrisa de Vadim 99% :)

  Răspundeţi

Lasă un comentariu