În ce nebunie ne bagă americanii?

Mai bine zis – ne bagă din nou ”marii prieteni”? Și acum 70 de ani existau asigurări, și atunci eram într-o alianță, și atunci Europa mișuna de armata mult iubită, și atunci armele lor erau cele mai deștepte… iar noi eram, în cele din urmă, cei mai proști. Am ajuns pe mâna lui Stalin și a găștii de alogeni cu Nagan, iar americanii ne-au căinat, cântat și incitat – dar de la mii de kilometri distanță, neuitând să preia sau să finanțeze plecarea valorilor românești – de la artă și artiști, la invenții la inventatori. Cât de diferit arată ambalajul, cât de bine seamănă esența cadoului otrăvit de astăzi.

Zilele astea am auzit că România este… ”grănicerul Europei” și  ”grănicerul NATO”; din câte știu, grănicerul este un militar extrem de bine instruit, înarmat și plătit – or, țara noastră nu stă nici măcar satisfăcător la vreunul din aceste capitole. România să păzească Europa… de cine? De o invazie de ucraineni hămesiți, înarmați și mai ales – gata de orice? Ucraineni pe care o Europă inconștientă și o Americă fără scrupule i-a stârnit, i-a înarmat – cel puțin cu nebunia rebeliunii – și le-a dat falsele speranțe ale ”democrației”? Sau poate se pune problema unei opoziții la o eventuală manevră a rușilor? Asta deja nu mai glumă, e tentativă de suicid național. Dar, să stăm liniștiți, suntem cel mai bine apărați! Da, sigur, ca și cei cărora, după deces, li au fost etichetați sec ”casualties” – pierderi colaterale. S-a spus că lui Stalin i-ar aparține sinistra cugetare ”Moartea unui om este o tragedie, moartea a milioane de oameni este o statistică”. Dar, înaintea sa, interesele americane nu au cuprins nici măcar în statistici masacrele extinderii vestice a SUA. Și nici victimele Europei contemporane nu sunt deloc americane. Crimele aparțin doar rușilor, iar asta este mai important de transmis decât adevărul.

În plină criză mondială, guvernul SUA a hotărât fonduri excepționale pentru propagandă prin vechile posturi ale CIA – Europa Liberă și Vocea Americii. Chipurile, pentru a contrabalansa ”propaganda” rusă. În România nu am auzit de televiziuni ruse, în schimb cel mai important post TV, trustul PRO, aparține americanilor. Toate astea pentru că sondajele de opinie au relevat procentul derizoriu al încrederii în soluțiile SUA și un procent mare de recunoaștere publică (simpatie? admirație?) pentru Vladimir Putin.

În ce nebunie vor să ne bage americanii? În Irak și Afganistan se spunea că vom participa la reconstrucția țărilor respective; ceea ce vedem este cum mor soldați români în schimbul unor solde care par mai mult niște pomeni în comparație cu avantajele omologilor lor americani. Am pierdut însă multele milarde pe care guvernele ”dictatorilor„ arabi  ni le datorau – de pe vremea când făceam cu ei afaceri profitabile, nu muream și omoram la comanda de peste ocean.

Să ne mai aducem aminte de condiția umilitoare pentru a ne ”merita” prietenia și protecția americană – aceea de a renunța la pretențiile asupra teritoriilor străvechi românești din Ucraina. Nici măcar sovieticii lui Stalin, care ne-au tâlhărit atunci de teritorii în înțelegere cu nemții și alți ”prieteni” actuali din UE, nici ei nu ne-au cerut așa ceva!

Condiția aceea era și trebuia să fie inacceptabilă – la fel ca și ideea că vin americanii și ne salvează. Nu, singura mea certitudine este că americanii ne bagă într-o altă nebunie.

Dragoș DUMITRIU

3 raspunsuri la acest articol

 1. Bl;ackFist

  Nea Mitica, frumos blog ti-ai tras. Cred ca te-a costat ceva…

  Răspundeţi
 2. radu

  dle Dragos,
  Excelent articol , m-a uns pe suflet.Vorba lui Mitica”:
  “Iar o luam in mana”…

  Răspundeţi
 3. Basarabia-Republica Moldova-Tradata de fratii RROMI

  PROSTIA DOARE
  Baaaaiiiii prostilor.va fwot americosii cu zambetul pe buze….:)))))
  Voi chiar credeti ca americanii va vor sari in ajutor in caz ca sunte-ti atacati de rusnaci????……
  GRESEALA..Pe astia ii doare-n P#la de voi…..da da.. de voi eu sunt Moldovean.La primul conflict va vor trimite ajutor…copane si conserve expirate. Dar ma voi bucura din suflet pentru asta… DA DA..din suflet,sa vedeti ce inseamna TRADARE.Bunelul meu si-a pierdut picioarele atacand rusii…iar voi la-ti tradat cedand Basarabia? tsiganoi borati!!!!!!!!!!. Nu aveti demnitate ,suge-ti din toate partile….dar nu va orientati din care parte a p#lii va aflati. Cand americanii si-au pus in pericol propriul popor pentru straini…? in cazul vostru tszegani……ah?Marionete… asta va fi imnul RRomaniei mai departe.

  Răspundeţi

Lasă un comentariu