AMNISTIA ȘI GRAȚIEREA

După cum l-a cunoscut eu, domnul președinte Băsescu a dat mereu dovadă de o răbdare nemaiîntâlnită. Alt politician, când a vrut să se servească de cineva, a făcut-o. Mulți l-au jignit, dar niciunul mai rău ca Gigi Becali. Îi atrăgeam mereu atenția lui Gigi, dar el dorea doar să fie ascultat, crezând că în acest fel se face mai fioros, puternic, și că nimeni nu-l poate atinge. Ajunsese să amenințe pe mai toată lumea. Credea că notorietatea lui și lucrurile bune pe care le făcuse îi dau dreptul să se comporte, după chiar el recunoaște acum, “ca un sălbatic”. A jignit ziariști, ziariste, avocați, președintele FRF și al LPF. Începuse, la sfaturile lui Mititelu, să dea în judecată pe oricine contrazicea gândirea lui îngustă și needucată. Prevalându-se de faptul că făcea și lucruri bune, așa cum spunea că-l avea și pe Christos de partea sa, a crezut că este cel mai tare și că este trimisul Domnului pe pământ. Media, preoțimea și avocații l-au încurajat, storcându-l de bani și folosindu-l în diferite împrejurări.

La un moment dat nu mai asculta de nimeni, apărând frecvent la TV și spunând numai prostii, lucru care i-a scăzut din notorietate. Prima arestare l-a făcut ”erou”, datorită inteligenței lui Vadim ajunsese în Parlamentul European. A plecat de acolo pentru că s-a certat cu Vadim și nu știu cine l-a invățat să părăsească instituția de la Strasbourg. Greșeală fatală, mai ales că, neștiind nicio limbă străină, acolo nu deranja pe nimeni! Venind aici, a înveninat ambele partide care erau în coaliție, ba, la un moment dat, a spus că el va fi următorul președinte al PNL! Săracii Brătieni… Dacă ar mai fi trăit, ar fi intrat în greva foamei. Când era în culmea fericirii a venit o nedreptate, nu știu dacă de la Cel de Sus sau de la “cel de jos”, deoarece el trebuia cu siguranță pedepsit pentru unele fapte pe care le făcuse, și nu pentru o premiere iar apoi pentru o afacere pe care o perfectase cu șaptesprezece ani în urmă, cu aprobarea CSAT-ului! De asta are acum un procent de simpatie de 60% în rândul populației sărace. Și cum marea majoritate trăiește destul de rău, atracția pentru ceea ce i se întâmplă l-a transformat într-un fel de Elodia. Televiziunile se bat pe cazurile Gigi Becali și Gică Popescu, făcând rating mareși mult rău amândurora. În câteva luni se va stinge și acest “boom” media și atunci va interveni “salvator” președintele Băsescu, împreună cu cei de la putere, punând pe masa Parlamentului Legea Amnistiei sau grațierea masivă. În acest fel se vor elibera pușcăriile de mulți oameni, dacă nu neapărat nevinovați, sigur cu pedepse mult prea mari față de pedepsele comise.

Cred că atât domnul Băsescu, cât și domnul Ponta, au diplomația necesară pentru a se face mai “simpatici” în preajma alegerilor. De aceea cred că nu acum, de Paște, dar prin lunile august-septembrie vor lua decizia de a promulga Legea Amnistiei. Sau se va da o grațiere generală pentru pedepsele sub șapte ani. Ar merita-o din plin atât cei cu notorietate, care se află după gratii, dar și numeroșii români obișnuiți care au umplut pușcăriile și cu care statul face cheltuieli enorme. Cine se implică în actul amnistiei sau al grațierii, acela sau aceia vor avea un coeficient de simpatie care îl va depăși pe cel al lui Gigi Becali.

Acum, haideți să-i lăsăm în pace, pentru că orice publicitate le dăunează. Nu cred că românii au atâta venin și răutate încât niște oameni bătrâni, unii și foarte bolnavi, să putrezească în pușcărie. Atennție la exemplul Germaniei: Hoeness a primit trei ani și șase luni pentru o delapidare de peste 27 de milioane de euro, iar Jean Pădureanu, ca să dau un singur exemplu, pentru 13 mii de euro a fost trimis după gratii pentru o perioadă aproape identică. Oare unde s-a greșit, la noi sau la nemți? Știu, însă, că după un anumit număr de ani, și cei mai odioși conducători ai omenirii au dat amnistii sau grațiere generală. Cred că și ai noștri, mai ales că nu se încadrează în categoria amintită mai sus, vor uita jignirile care li s-au adus și vor elibera pușcăriile de groază ale României.

Să auzim numai de bine!


Lasă un comentariu