Un nou candidat cu șanse la alegeri – Partidul DNA… și doi candidați posibili – Morar și Kovesi!

În toamna anului trecut, un sondaj de opinie trecea aproape neobservat – conform INSCOP Research, încrederea românilor în DNA creștea cu un ritm de peste 3% în doar lună, ajungând în vara anului trecut la 47,4 %! Scorul era fantastic – iar de atunci s-au produs, numai evenimente notabile legate de instituția cu pricina, exceptând fractura guvernamentală – dar și aceasta a fost imediat trecută în derizoriu, cu largul concurs al actorilor principali, ale căror evoluții penibile au fost adevărate sinucideri de imagine. DNA, în schimb, a punctat teribil, prin obținerea condamnării unui ministru, Fenechiu, personaj antipatic prin genul de politician îmbogățit și arogant, noua condamnare și încarcerare a ”marelui” Năstase și arestarea baronului Dan Radu Rușanu, președinte al celei mai puternice instituții de control financiar. Totodată, în urma acțiunii DNA au fost deconspirat tabloul grotesc al veniturilor nesimțite de la DNA și Banca Națională, eveniment ce a interesat ”boborul” – mai ceva decât scandalurile maneliștilor cu care gânditorii unor moguli manipulează de mult timp același segment puțin cerebral.

Desigur, lovitura maximă a fost arestarea ”greilor fotbalului”, acțiunea preluată ca merit, la nivelul percepției populare, tot de DNA. Nume scurt, sonor, ușor de reținut, DNA este cea mai bună ”marcă” a acestor zile confuze. Dar să continuăm…

DNA face agenda zilei jurnalelor de știri – prin permanente anunțuri despre începerea urmăririi penale, deschiderea unor dosar, chestiuni care poate vor avea efecte minore, dar sunt permanent legate de nume sonore – sau de politicieni nu neapărat cunoscuți, dar cu funcții importante.

Vor urma câteva sentințe cu condamnări importante, la loc de cinste figurând (familia) Dan Voiculescu. Desigur, Antenele vor ataca isteric… dar nu cumva asta se și dorește? Pentru că, de partea cealaltă, ținta principală, Traian Băsescu, este un maestru al returului și al revenirii în forță, iar ținta falsă, Elena Udrea, este un încasator excepțional – și o perfectă viitoare victimizabilă. În schim, două alte figuri ies încet-încet din umbra tehnocrației – cu șanse maxime de a fi viitoarele soluții pentru un popor disperat și furios.

Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi, cele două figuri asociate cu ideea de DNA, sunt tineri, carismatici, duri – vorbesc suficient de corect, puțin, clar și mânios pentru a fi cea mai bună garanție că, de data asta, odioșii politicieni vor suferi! Să nu se uite episodul 2000, când poporul, umilit de guvernările CDR și PDSR (fosta denumire a PSD), l-a votat într-o proporție uriașă pe justițiarul și ”răzbunătorul” Vadim. Atunci, doar intervenția internațională a făcut ca Tribunul să nu ajungă președinte; acum, DNA, deci și candidații veniți din acea zonă, pare susținut puternic de europeni și americani. Atunci românii erau siguri că Vadim îi va băga pe toții corupții la pușcărie… deși nu aveau ca probă decât gura scandaloasă a Tribunului – promisiunea mitralierelor pe stadioane a adus la vot mai mulți români supărați decât toate planurile macro-economiștilor; acum, justițiarii DNA vor veni cu mâinile pline cu argumentul decisiv – sângele aburind al politicienilor, baronilor, ”greilor” etc.

S-a tot spus că DNA este o armă politică; greșit – așa a gândit-o Năstase, dar Băsescu, mult mai îndrăzneț și feroce, a mers mai departe.

Am spus de mult că Băsescu are stilul unui jucător care aruncă pe masă multe cărți – pentru a juca, la mâna decisivă, doar una. Emil Boc, Elena Udrea, Ungureanu, Neamțu, Baconschi, Monica Macovei… toți au fost la derută! Uitați-vă și plângeți – unii chiar de la beci… alții bolnavi și sărăciți – rușine, Dinu Patriciu!

Dragoș DUMITRIU

Un raspuns la acest articol

  1. Menghele

    Cum le stie Mitica pe toate. Ca un om mare. De la cevine rosul nea mitica? Singele ligi?

    Răspundeţi

Lasă un comentariu