Amnistie sau grațiere

Doamne, câtă suferință ai lăsat pe acest pământ! De ce trebuie să sufere ființele nevinovate care sunt credincioase și nu au făcut niciun rău nimănui? Mă refer aici la familiile celor lipsiți de libertate. Îi compătimesc mai ales pentru faptul că au primit pedepse foarte mari față de pedepsele care i se impută. România este cobaiul Europei și se fac experimente pe cetățeni români atât în țară cât și în străinătate. Nu pot să înțeleg cum violatori, criminali, devalizatori de sume imense, pot primi pedepse până în șase ani, iar unii oameni din sfera fotbalului, de la care s-au recuperat și banii, au putut primi asemenea pedepse. Să cred, dar nu-mi vine, că Gigi Becali depășise orice limită a jignirii, amenințărilor și injuriilor, paranoia lui ajunsese o notorietate pe care au exploatat-o și încă o mai exploatează diverse televiziunie pentru rating, dar condamnarea pentru faptele minore și înțelese greșit nu au acoperire în pedeapsă. Pe lângă el suferă mult familia: mama, soția și fetițele. Convingerea mea și a mulțimii este că Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu, MM Stoica, George Copos, Victor și Giovanni Becali, precum și Borcea, au primit pedepse grele pentru niște fapte greu de înțeles din domeniul sportului, dar faptic ei au ajutat cluburile să supraviețuiască, în această criză profundă și fără sfârșit.

Gloria Bistrița a rezistat peste 20 de ani în prima divizie numai datorită lui Jean Pădureanu. Este cel mai sărac din istoria fotbalului românesc și acum e grav bolnav. Oare dorește cineva ca acesta să moară în pușcărie?

Cristi Borcea si Giovani Becali sunt operați pe cord deschis. Au făcut mult bine fotbalului românesc, au suferit din cauza fotbalului si s-au îmbolnăvit din cauza fotbalului. Acum au primit pedepsele cele mai mari. Oare merită ei asemenea pedepse?

Ceilalți și aproape toți plătesc taxe, impozite și salarii, au afaceri care acum iși vor incheia activitatea.  De ce să sufere atâta lume și nu luăm și noi exemplele țărilor mai avansate decât România, în care se recuperează banii și oamenii sunt lăsați în libertate sau muncesc în folosul societății? Cred ca așa gândesc mulți cetățeni dezinteresați, așteptându-se din partea actualului guvern la o amnistie sau la o grațiere, cât mai repede posibil.

Opoziția, care pana acum s-a opus(ma refer la PNL), ar trebui sa fie de acord pentru că binele, dacă-l dai celor oropsiți de viață, se va întoarce cu vârf și îndesat!


Lasă un comentariu