PANARAMA ALEGERILOR DE LA FRF

Nu-mi place cum decurg lucrurile în fotbal și asta mă îndreptățește măcar să spun ce a fost la alegerile pentru președinția FRF. O să vă întrebați, și o să mă întrebați și pe mine, de ce nu spun nimic și despre alegerile la la Liga Profesionistă de Fotbal. Eu vă răspund că alegerile de la Ligă fac obiectul unei cărți, dar s-ar putea ca o parte să apară, înainte de tipar, pe acest site. Revenind la subiect, vă voi prezenta o frântură din ceea ce s-a întâmplat în preziua alegerilor de la FRF. Atunci s-a ținut o adunare “prietenească”  la hotelul RIN al fraților Negoiță, la ora 19. A fost mai rău ca la o înmormântare, întrucât pe la orele amiezii se dăduse verdictul în Dosarul Transferurilor și atât Giovanni, Victor,  Nețoiu, MM, Jean, Borcea, Copos cât și viitorul președinte al FRF fuseseră condamnați cu executare. Nu m-am dus la bairam, știind că totul este un fiasco. Toți se întrebau: “Noi cu cine votăm?”  Ținta era sărmanul Kassai, care-i fusese cel mai fidel lui Gică Popescu, atitudine pentru care nu ar  trebui să fie atât de hulit. Bela nu putea decât să articuleze decât “votați cu cine vreți voi, sau cu cine v-au ordonat șefii voștri de la primării și de la județe. Pe mine nu mă mai interesează decât să iasă mâine Adunarea Generală la perfecțiune.” Mai drevreme le dădusem telefon și lui, și lui Mircea Sandu, întrebându-i dacă amână Adunarea Generală. Mă consultasem cu avocați care mi-au spus că dacă se amână respectiva adunare sigur vor fi trimiși toți în judecată pentru abuz în serviciu. Adunarea Generală a FRF nu s-a amânat și bine au făcut, pentru că astăzi am fi găsit la sediul federației mai mulți procurori decât angajați.

A doua zi, fiind invitat la Adunarea Generală, m-am dus mai devreme să văd ce se întâmplă. Atât presa cât și majoritatea votanților m-au primit cu bucurie și cu binecunoscutele regrete pentru schimbarea de la Ligă. De aici înainte vă relatez evenimentele, sintetizat și cu o acuratețe apropiată de cea a stenogramelor.

 

Dumitru Dragomir: Salut, Bela, ce faci, cu cine dansezi?

Bela Kassai: Cu cine Dumnezeu să concurez dacă nu mai am “cal”?

D.D.: Băi, dar tâmpiți ați fost că nu ați avut și un plan B!

B.K.: Cine știa că vine nenorocirea asta? Și să știi că eu nu am vrut să îmi depun dosarul de participare!

D.D.: Bine, dar acum ce faci? Cine crezi că va câștiga?

B.K.: Dracu știe! Cred că Gică, pentru că e singurul care a lucrat ani de zile la mai multe cluburi. Tu cine crezi că va ieși?

D.D.: Eu cred că unul dintre Vasile Avram și Gică Chivorchian. Dar Gică mi-a spus că dacă iese el îi dă voturile lui Burleanu, că el e viitorul!

B.K.: Nu știu, bă, dar eu o să le spun să meargă cu Chivorchian, dacă mă mai ascultă cineva.

Cu întârziere, apare și Gică Chivorchian. Când mă vede, vine direct la mine.

G.C.: Bună dimineața, tati, nu prea ai somn?

D.D.: Iau pulsul, să văd cine câștigă!

G.C: Aseară m-am întâlnit cu Mircea Sandu și cred că mă va spriini pe mine.

D.D.: Băi, Gică, du-te și vorbește cu Bela, că în toate situațiile din lume el are 80-90 de voturi!

G.C.: Nu mă duc, bre, și eu tot îi dau locul lui Burleanu, dacă ies președinte!

 

Peste vreo oră începe Adunarea Generală, cu premierea celor ce și-au distrus sănătatea pentru fotbal și cu un moment de reculegere pentru cei care au plecat dintre noi. La momentul alocuțiunilor, Burleanu i-a bătut pe toți. Aici cred că a câștigat multe voturi.

După primul tur, podiumul arăta așa: Burleanu, Avram, Chivorchian. Eu am plecat din sediul FRF, dar vă voi reda exact ceea ce s-a întâmplat mai departe.

G.C: Vasile, hai, mă, să ne facem repede o strategie. Să-l chemăm și pe Burleanu și să ajungem la o concluzie.

V.A.: Bine, Gică, adu-l și pe Burleanu.

După ce s-au întâlnit într-un colț mai liniștit, discuția s-a reluat.

G.C.: Băi, hai, înțelegeți-vă, că mai sunt câteva minute.

Răzvan Burleanu: Eu am avut cele mai multe voturi în primul tur și vă rog să mă sprijiniți, să facem o echipă. Fiecare va primi posturile care urmează, ierarhic, după mine.

V.A.: Păi eu ce să primesc mai bine decât director la CCA, funcție pe care FRF va fi obligată să mi-o dea înapoi, pentru că m-au dat ilegal afară. În acest caz, eu doresc să fiu președinte și v oi subalternii mei.

G.C. Deci nu v-ați înțeles?

V.A. Numai în condițiile puse de mine!

Grupul s-a spart. Chivorchian s-a dus cu Burleanu, iar Avram a rămas singur. Dar, așa cum spune acum, avea și el promisiunea din partea lui Chivorchian că-i va da lui voturile. Gică i-a dat voturile lui Burleanu și acesta a ieșit președinte exact cu opțiunile pentru Chivorchian, plus alte două. Acum, Chivorchian este secretarul general al FRF iar Pușcaș, care îi cedase de dimineață voturile lui Burleanu, este directorul federației. Nu cunosc nici o implicare politică, așa cum se vehiculează, în aceste alegeri, dar știu că strategia Burleanu-Chivorchian-Pușcaș a câștigat aceste alegeri.

Să auzim numai de bine!


2 raspunsuri la acest articol

  1. valentin

    cum domnu’ mitica, dumneata nu ai fost premiat? daca nu ti-ai stricat sanatatea pentru fotbalu’ romanesc. ah, da! dumneata ne-ai stricat noua sanatatea cu aranjamentele de la liga!

    Răspundeţi
  2. flaviu

    nea mitica eu as fii foarte curios ce se intampla in comisile de la f.r.f cu un dosar pt a ramane jucator liber ca nu ai fost platit de mai multe luni ramne in pronutare de la o saptaman la alta si nimeni nu are nici o explicatie noi jucatori de la ligilie inferioare suntem sclavi?va rog mult sa imi raspundeti daca puteti si vreti pt ca cei de la frf nu prea au chef sa o faca va multumesc

    Răspundeţi

Lasă un comentariu