Fotbal bun la Petrolul-Astra!

Să încep cu o glumă: parcă s-a schimbat ceva în fotbalul românesc de când cu transformările consistente de la FRF. Hai spun că și de la LPF, că se supără „foștii” de la FRF! Bref, am văzut cu toții un meci bun. Petrolul Ploiești a făcut o repriză, prima, destul de slabă, în care putea să ia bătaie ușor. Echipa a început să joace după ce a fost introdus Zicu pe teren. Cred că în a doua repriză, dacă forțau mai mult, puteau să și câștige. Păcat că Lucescu nu are un lot așa bun ca al Astrei.

Echipa de la Dunăre, Astra Giurgiu, are de unde alege. În viitor, sigur se va bate cu Steaua la titlu. Câțiva jucători sunt de cupe europene și se vor vinde pe bani mulți. Aici, am mai spus-o, este și mâna lui Dinu Vamă, unul dintre cei mai buni conducători din România. Împreună cu Horoba, cred că sunt singurii meseriași din prima Ligă. Cât a stat pe bancă, a dus echipa pe locul doi și în semifinalele Cupei. Văd că acum stă în tribună, poate pentru că el este mai bine. Ioan Niculae, “patronul coleric”, cum a spus Isăilă, a riscat mergând pe mâna lui Vamă când a luat jucătorii străini, dar la vânzare va încasa bani mult mai mulți. Bine, eu cunosc zicala “Ban la ban, și păduche la golan”, dar cumpărarea de jucători români seamănă foarte bine cu o loterie. Au fost cumpărați câțiva jucători din țară pe care nu cred că va scoate nici măcar mărunțiș. Isăilă poate că a fost dat afară și pentru că nu-i folosea pe Lung și pe Găman. Despre această poveste voi scrie în curând lucruri pe care nu le cunoașteți, dar despre care garantez că sunt adevărate. Cred că Astra va merge în finală, deși în Cupă este posibil orice. Meciurile din această competiție nu seamănă cu cele din campionat!

Arbitrajul a fost fără cusur! Balaj este un arbitru bun, care an de an își face datoria cinstit. Galeria Petrolului este frumoasă foc și tare zgomotoasă. Organizarea meciului, asigurată de FRF, a fost impecabilă. Poate vedem un spectacol la fel de frumos și la Steaua-Dinamo, în această seară!

Aș dori să remarc și câțiva jucători, care mi-au plăcut la meciul de la Ploiești: de la gazde mi-au plăcut Pecanha, Geraldo, Hoban, Teixeira și, parțial, Zicu. La Astra au jucat frumos Takayuki, Yoda (foarte bun!), Yazalde și Mățel. Totul ar fi pe drumul cel bun, dar parcă prea mulți străini păcălesc fotbalul în țara noastră. Treziți-vă, cât mai e timp, și opriți invazia de fotbaliști fără valoare.

Să auzim numai de bine!


Un raspuns la acest articol

  1. Cristi

    Yoda ar putea fi naturalizat ? Joaca excelent , nu de alta..

    Răspundeţi

Lasă un comentariu