Scandalos de murdar!

Evenimentele cotidiene inventate de propagandiștii ”diavolului” sunt  interesante și gustate de cei mulți și nevoiași. În ultimii ani s-a mers pe anchete media, atrăgând posturi partizane unor formațiuni politice de stânga sau de dreapta care, în funcție de avantaje, îndobitocesc populația cu tot felul de “bombe” de presă. Informațiile către ziariști vin pe filiera puterii. Cine e mai puternic manipulează informațiile către ziare și televiziuni, așa cum doresc cei care conduc. Este mai răsunător să vorbești  despre oameni și evenimente cu notorietate decât despre micșorarea pensiilor sau lipsa locurilor de muncă.

Cum apare o criză politică de proporții, îi scoatem imediat la televizor pe Becali, Popescu, Vadim, Diaconu și alți mastodonți ai notorietății, plus că începe defilarea, pe la TV, a unor impostori plătiți care-și dau cu părerea influențând opinia publică și deturnând-o de la adevăratele probleme. Nu contează că sărăcia a cuprins întreaga țară, că populația o duce pe zi ce trece mai greu, că se inventează pe fiecare zi o taxă în plus, că statul, prin oamenii pe care noi i-am ales, își bate joc de copiii noștri, de părinți, de bătrâni, că specialiștii pleacă din țară fără să mai revină, că de multe ori o parte din mass media influențează negativ mersul anchetelor și chiar decizia finală în cazul unor procese mincinoase. Noroc că majoritatea judecătorilor sunt cinstiți și au frică de Dumnezeu.

Prin presă se fac multe jocuri, acoperindu-se, în funcție de interes, marile fraude din banii publici. Ce să mai înțeleagă românul de rând când vede că la București, Constanța, Alba, Severin și prin alte părți ale țării puternicii zilei se toarnă unii pe alții? Ba, mai mult, uneori se întâmplă ca azi să fie arestat unul căruia i s-a întins o cursă, iar mâine auzim că era nevinovat și i s-a întins o cursă, și li se întocmește dosar penal celor care îl doborâseră! Unele televiziuni se întrec în dezvăluiri primite la cald de la partea interesată, care plătește, sau de la cei care anchetează sau arestează în draci, de parcă am fi nația cea mai coruptă de pe mapamond. Oamenii cu funcții de conducere și cu drept de semnătură nu mai fac nimic bun și de viitor în România.

Tuturor le este frică, pentru că la această oră totul este interpretabil și oricine te poate acuza din nepricepere profesională, sau la comandă politică. Atâta timp cât nu există răspundere judiciară în România se vor produce erori pentru care nu este nimeni responsabil. Oamenii politici se ceartă și se dau în primire, dezvăluind fapte care mai târziu se dovedesc a fi false. Nimeni nu pățește nimic, acum este la modă cine pe cine bălăcărește mai mult, cine are “prize” mai multe în media, la servicii sau poliție și procuratură. În preajma alegerilor devenim mai veninoși decât șerpii, atacând oameni nevinovați numai pentru a atrage atenția de la alte “făcături”, sau pentru că locurile importante din politică să fie ocupate “de ai noștri, nu de ai voștri”! Oameni buni, nu eu am spus-o, dar de multe ori cine sapă groapa altuia cade în ea. Rău faci, rău găsești, iar asta este valabil și pentru oamenii care astăzi se cred super puternici.

Societateas se degradează pe zi ce trece, influențele negative din afară năpădesc România. Încet, încet, cei săraci și neîmpliniți pot deveni precum animalele de pradă. Ne întoarcem cu două mii de ani în urmă și vom ajunge ca pe timpul romanilor!

Dar să auzim numai de bine!


Un raspuns la acest articol

  1. gelu

    domnu’ dragomir, va multumesc ca ne spune-ti adevarul. tineti-o tot asa. va citesc saptamanal.\

    Răspundeţi

Lasă un comentariu