Dormiți liniștiți, Stalin e mândru de voi!

Pasionat fiind de studiu, de cultură, eram deranjat de interesul exagerat al românilor pentru ceea ce înseamnă prostul gust, incultura, promiscuitatea. Mitocănia se lăfăia în Prime time, fie pe posturile ce încercau să facă audiență cu orice preț, fie chiar în grilele marilor televiziuni.

De ceva timp am început să regret prostituția pur sânge; locul ei  a fost luat de… dorința de sânge! Și nu e vorba doar de violurile și crimele specifice orei 17, ci de ”sângele” celor arestați, trimiși în instanță, îndosariați penal, condamnați în primă sau ultimă instanță etc. etc. O țară care a fost furată, distrusă și vândută pe nimic, se simte bine nu atunci când se construiește ceva, când se anunță o știre pozitivă, ci când un om cunoscut e tăvălit în noroi – iar condamnarea e rostită de popor încă de la prima știre – ”Fir-ar al dracu, bine că îl bagă și pe ăsta!”… Bun, și ce am de câștigat din asta? Oare nu își dă seama prostimea că totul e circ… în lipsa pâinii?

Că nu există soluții economice – și că, din punct de vedere al dreptății, revenim la vremurile lui Stalin – când o simplă turnătorie – acum, o înregistrare trunchiată – te trimitea în arest?! Iar din punct de vedere moral, oare când vom conștientiza că încetăm să existăm ca oameni – și devenim o haită de hiene, ce se ghidează după mirosul și sunetul nenorocirii?! Și culmea e că nici măcar nu sunt condamnați marii vinovați, ci aceștia continuă să fie aleși, votați și numiți…

Apropo de ora 17 – pe când englezii savurează celebrul ”Five o’clock Tea”, ceaiul de la ora 5, românii se delectează cu crime, violuri, arestări și condamnări! O diferență care spune totul – și ar trebui să ne dea de gândit.

Nu vreau să scriu mai mult, sunt prea dezamăgit – nu de condamnările lui Giovani, Victor și Gică, ci de bucuria pe care prea mulți o afișează azi… iar mâine îi vor vota pe Iliescu, Isărescu, Văcăroiu, Băsescu, PSD, PD, PNL etc., hrănindu-se tot cu știri din zona patologicului sau a condamnării publice… Până când, într-un fapt de ziuă, un procuror va bate la ușa micului cetățean, zeci de reflectoare îl vor orbi, iar glasul patriei îi va spune – ”Sunteți reținut, ați fost înregistrat visând mita către funcționarul care încasa abonamentul TV!”

Dormi liniștit, ”Greii fotbalului” sunt în pușcărie!

 

Dragoș DUMITRIU

Lasă un comentariu